·
Kip met cashewnoten is al jaren mijn favoriet op de kaart van Yam Thai en nu ook één van mijn favorieten Thaise gerechten om zelf klaar te maken. En al zeg ik het zelf, mijn versie komt aardig in de buurt van het origineel.
De ingrediënten in dit recept zijn voor vier personen.
Nodig?
Voor de saus:
- 2 eetlepels soyasaus
- 3 eetlepels sweet dark soyasaus
- 3 eetlepels Thaise vissaus
- 3 eetlepels bruine suiker
- 3 eetlepels water
Voor de kip:
- 600 gram kipfilet, in dunne reepjes gesneden
- 2 kleine uien, in kwarten gesneden en vervolgens in repen
- 4 teentjes look, geplet
- 6 gedroogde chili pepertjes, in de lengte gehalveerd en ontpit (wie niet van pikant houdt, kan iets minder pepertjes gebruiken)
- 150 gram cashewnoten, geroosterd maar ongezouten
- 3 lente-uitjes
- een scheutje wokolie

Aan de slag!
- Mix alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en zet opzij.
- Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de look, de ui en de chili pepers toe en wok voor 4 à 5 minuten. Voeg de kippenreepjes toe en wok opnieuw 4 à 5 minuten, tot het vlees lichtjes gebruind is. Doe de cashewnoten mee in de wok en roerbak nog 1 minuutje.
- Giet de saus bij de kip en roer nog even om zodat de kip en cashewnoten helemaal onder de saus zitten.
- Haal van het vuur en versnipper er de lente-uitjes over. Serveer met witte jasmijnrijst en wat verse koriander.
Smakelijk!
Tip
Heb je er graag wat groentjes erbij? Gestoomde broccoli, asperges en sluimerwten passen hier perfect bij.