Return to site

RECEPT | Ricotta pancakes

De lekkerste manier om je dag te starten

· Breakfast,Sweets for my sweets,Recept

Deze ricotta-pannenkoekjes zijn lekker luchtig en overheerlijk met een portie kleurrijk fruit. Omdat het deeg zo snel gemaakt is, tover je in een wip een smakelijk en gezond ontbijt op tafel.

De ingrediënten in dit recept zijn goed voor twee personen.

 

Nodig?

  • 125 gram ricotta
  • 65 ml melk
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei (gescheiden)
  • 1/2 limoen
  • een snuifje zout
  • verse fruitsla (zoals je die zelf het lekkerst vindt)
  • een geutje esdoornsiroop of vloeibare honing (optioneel, voor zoetebekken)
broken image

Aan de slag!

  • Meng in een kom de ricotta met de melk en de eierdooier. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe en roer goed door met een garde.
  • Klop in een ander kommetje het eiwit tot een schuimige massa en doe dit bij het ricottamengsel. Voeg tenslotte een beetje vers limoensap toe voor een frisse toets.
  • Snijd het fruit (aardbeien, pitloze druiven, banaan, appel, nectarine, blauwe bessen …) in kleine stukjes.
  • Verhit een beetje olijfolie of kokosolie in een pan met anti-aanbaklaag en schep met een eetlepel kleine hoeveelheden van het deeg in de pan. Laat de deegrondjes op middelhoog vuur ongeveer 1 minuut bakken aan elke zijde, tot ze goudbruin zijn.
  • Schik een vijftal pannenkoekjes op een bord. Ben je een zoetebek? Sprenkel er dan wat esdoornsiroop of honing over, bloemsuiker kan ook. Werk af met een paar lepels verse fruitsla.

Smakelijk!