·
Bloemkool is een groente waarmee je eindeloos kan variëren. Deze bloemkoolrijst doet het prima als basis voor een lichte lunch, maar staat net zo goed zijn mannetje op het saladebuffet van een zomerse barbecue.
De ingrediënten in dit recept zijn goed voor 2 personen.
Nodig?
- 1 kleine bloemkool
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 rode chilipeper
- 1/2 limoen
- olijfolie
- zwarte peper & grof zeezout
- een handvol koriander

Aan de slag!
- Snijd de bloemkool in roosjes, spoel ze schoon en laat ze uitlekken op een keukenhanddoek.
- Versnipper ondertussen de sjalot, snijd de chilipeper open en haal de zaadjes eruit en plet de look.
- Doe de droge bloemkoolroosjes in een hakmolen en hak fijn tot je de textuur van rijst bekomt. Doe dit beetje bij beetje zodat je op tijd kan stoppen en geen puree krijgt.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de sjalot, chilipeper en look zo’n 3 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak gedurende 5 à 6 minuten op halfhoog vuur. Zet een deksel op de pan maar roer geregeld even om tot de bloemkool lichtjes ‘crispy’ is.
- Zet het vuur uit en breng op smaak met de peper en het grof zeezout. Knijp er een beetje limoensap over en voeg er tenslotte wat fijngehakte korianderblaadjes aan toe. Roer om en kruid indien gewenst nog een beetje bij.
Smakelijk!
Tip!
Met een stukje gegrilde kip erbij vormt deze bloemkoolrijst een ideale lichte lunch!