Return to site

RECEPT | Gebakken perziken met mascarpone en rode vruchten

Snel én stylish dessert

· Recept,Sweets for my sweets,dessert

Dit recept ontstond op een zwoele zomeravond. Na een doordeweeks dinertje met vrienden waarvoor ik eigenlijk geen dessert voorzien had. Gelukkig lag er nog een flinke voorraad fruit in de ijskast. Het resultaat is een gezond, zomers dessertje dat in al zijn eenvoud onweerstaanbaar is, zowel voor de smaakpapillen als voor de ogen!

De ingrediënten in dit recept zijn goed voor 4 personen.

 

Nodig?

  • 2 rijpe perziken
  • een klein klontje boter
  • een snuifje kaneel
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 4 eetlepels room of platte kaas
  • een paar druppeltjes vanille-extract
  • een handjevol amandelschilfers
  • rode vruchten (aardbeien, kersen, blauwe bessen, frambozen…) om af te werken
broken image

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten.
  • Vet een ovenschotel in met wat olijfolie, leg de perziken in de schaal met de open kant naar boven. Leg er een mini klontje boter in (echt heel klein) en bestrooi vervolgens met kaneel. Zet voor 20 à 30 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de mascarpone met de platte kaas of room en breng op smaak met een paar druppeltjes vanille-extract.
  • Rooster de amandelschilfers in een pannetje op het vuur. Roer regelmatig om zodat ze niet verbranden.
  • Haal de perziken uit de oven en leg op elk bord een halve perzik. Lepel wat van het mascarponemengsel in het putje waar de pit zat. Bestrooi met de geroosterde amandelschilfers en versier het bord tenslotte met wat rode vruchten voor een kleurrijke, zomerse finishing touch.

Smakelijk!