Return to site

RECEPT | Lichte cheesecake met rode vruchten

Een zomerse, kleurrijke taart

· Sweets for my sweets,dessert

Dit is een heerlijk eenvoudig recept voor een schuldgevoel-vrije cheesecake. Griekse yoghurt en rode vruchten geven de taart een frisse toets. Het resultaat is net zo lekker is als de calorierijke variant.

Nodig?

Voor het deeg:

  • 100 gram petit-beurre koekjes
  • 25 gram gesmolten kokosolie

Voor de kaasmengeling:

  • 1 doosje light-roomkaas (type Philadelphia)
  • 185 gram Griekse yoghurt
  • 2 eiwitten
  • 30 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 theelepels vanille-extract
  • een handvol rode vruchten (frambozen, blauwe bessen…)
broken image

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakvorm of ovenschaal van 20 x 20 cm met bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes en meng ze met de kokosolie. Stort het kruimel-mengsel uit in de vorm, druk aan en zet gedurende 8 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Maak ondertussen het kaasmengsel. Klop de roomkaas los met een garde, doe er daarna de Griekse yoghurt bij en meng tot je een homogene massa krijgt. Klop daarna de eiwitten op en voeg ze met een spatel toe aan het kaas-yoghurt-mengsel.
  • Voeg de suiker, de bloem, het vanille-extract en het limoensap toe en meng goed tot er geen klontertjes meer inzitten.
  • Stort de vulling over de kruimelkorst en bak de cheesecake voor zo’n 25 minuten. Wanneer de bovenkant begint te verkleuren, kan je de cheesecake rond de 20ste minuut afdekken met een stukje aluminiumfolie.
  • Neem de cheesecake uit de oven, til hem met het bakpapier uit de schotel en laat op een rooster afkoelen. Zodra de cheesecake afgekoeld is, versier je hem met de rode vruchten. Zet hem vervolgens in de ijskast en haal hem eruit vlak voor het serveren.

Smakelijk!

Tip

Meng een aantal blauwe bessen of frambozen onder de kaasvulling voor de cheesecake de oven in gaat.

Kies voor glutenvrije koekjes om een glutenvrije variant van deze cheesecake te maken.