Return to site

RECEPT | Eitjes met forel en prei

Het perfecte voorgerechtje

· Recept,Voorgerecht,VIS

Dit is een lekker en origineel voorgerechtje dat je makkelijk op voorhand kan klaarmaken. Wanneer je bezoek aan tafel zit, hoef je de schoteltjes enkel nog in de oven te zetten en af te werken met lente-ui en bieslook. Het resultaat ziet er indrukwekkend uit, maar het is verbazingwekkend simpel!

De ingrediënten in dit recept zijn goed voor vier personen.

Nodig?

  • 1 prei
  • 200 gram gerookte forel
  • 4 eieren
  • 1,5 dl room
  • boter
  • verse bieslook of lente-uitjes
  • 4 soufflé-schaaltjes
broken image

Aan de slag!

  • Verwijder het donkerste loof en de wortels van de prei. Snijd overlangs in twee, spoel zorgvuldig en snijd in halve ringetjes.
  • Smelt de boter in de pan en bak de prei in 10 minuten zacht en glazig.
  • Vet ondertussen de soufflé-schaaltjes in met een beetje boter.
  • Haal de prei van het vuur, roer er ongeveer de helft van de room onder. Verkruimel de forel en voeg die toe aan de prei. Breng alles op smaak met een beetje zout en wat peper.
  • Schep het mengsel in de schaaltjes en laat het afkoelen.

Dit kan je allemaal op voorhand doen. Met de afwerking wacht je tot het diner.

  • Verwarm de oven voor tot 175°C.
  • Maak in het middel van elk soufflé-schaaltje een klein kuiltje, breek er een ei boven en giet er dan een klein scheutje room over. Kruid met wat peper en zout.
  • Zet de soufflé-schaaltjes in een grote braadslee die je vult met kokend water tot het water ongeveer halverwege de hoogte van de schaaltjes komt.
  • Plaats in de oven voor 15 à 20 minuten, het eiwit moet gestold zijn, maar de dooier is liefst nog een beetje lopend.
  • Werk de souffleetjes af met wat verse bieslook of lente-ui en serveer met stokbrood en boter.

Smakelijk!