·
Dit is een makkelijk en snel recept voor heerlijk zoet en smeuïg bananabread. De bananen zorgen voor de zoete smaak, samen met de honing. Hier komt geen grammetje schuldgevoel bij kijken.
Nodig?
- 80 ml kokosolie
- 170 ml honing
- 2 eieren
- 2 grote bananen of 3 kleine
- 60 ml melk
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 225 gr bloem
- 100 à 150 gr blauwe bessen

Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 165°C en vet een cakevorm in met wat olie of boter
- Smelt de kokosolie en meng die met de honing. Kluts er vervolgens de eieren onder, plet de bananen met een vork en doe die bij het mengsel samen met de melk.
- Doe er het bakpoeder, het vanille-extract, het zout en het kaneelpoeder bij en voeg daarna ook de bloem toe.
- Meng alles goed en voeg tenslotte de blauwe toe en roer ze door het deeg.
- Giet het deeg in de bakvorm en strooi er wat kaneelpoeder over. Bak gedurende 60 minuten.
- Haal het bananenbrood uit de oven en laat 15 minuten afkoelen in de vorm voor je het eruit haalt.
- Laat nog 20 minuten verder afkoelen alvorens het bananenbrood aan te snijden.
Smakelijk!