·
Gazpacho schreeuwt zomer. Deze Spaanse klassieker is voedzaam en verfrissend. Dat maakt deze koude soep de ideale maaltijd op warme dagen, wanneer zelfs kauwen een te grote inspanning lijkt.
Nodig?
- 1 kilo rijpe tomaten, ontveld
- 1/2 komkommer, geschild
- 1 groen pepertje, ontpit (al doet een rood het ook wel)
- 1 rode ui
- 2 teentjes look
- 1 à 2 sneetjes oud wit brood, zonder de korsten
- een scheut olijfolie en een scheut sherryazijn
- peper & zout

Aan de slag!
- Snijd alle groenten in stukjes en doe ze in een blender of gebruik een grote pot / kom en ga met mixer aan de slag.
- Verkruimel het brood en doe het bij de groenten, samen met een flinke scheut olijfolie en sherryazijn.
- Mix alles tot je een gladde massa verkrijgt, proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
- Doe er eventueel wat koud water bij als het mengsel te dik is en mix opnieuw.
- Giet de gazpacho in een grote kan, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
- Serveer de gazpacho in kommetjes of glazen. Werk eventueel af met mozzarellabolletjes, fijngesneden stukjes komkommer en wat extra olijfolie. Ook verse kruiden als basilicum doen het goed als extraatje.
Smakelijk!