Return to site

RECEPT | Gazpacho

Dé Spaanse klassieker

· lunch,veggie,Recept

Gazpacho schreeuwt zomer. Deze Spaanse klassieker is voedzaam en verfrissend. Dat maakt deze koude soep de ideale maaltijd op warme dagen, wanneer zelfs kauwen een te grote inspanning lijkt.

Nodig?

  • 1 kilo rijpe tomaten, ontveld
  • 1/2 komkommer, geschild
  • 1 groen pepertje, ontpit (al doet een rood het ook wel)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 1 à 2 sneetjes oud wit brood, zonder de korsten
  • een scheut olijfolie en een scheut sherryazijn
  • peper & zout
broken image

Aan de slag!

  • Snijd alle groenten in stukjes en doe ze in een blender of gebruik een grote pot / kom en ga met mixer aan de slag.
  • Verkruimel het brood en doe het bij de groenten, samen met een flinke scheut olijfolie en sherryazijn.
  • Mix alles tot je een gladde massa verkrijgt, proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  • Doe er eventueel wat koud water bij als het mengsel te dik is en mix opnieuw.
  • Giet de gazpacho in een grote kan, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
  • Serveer de gazpacho in kommetjes of glazen. Werk eventueel af met mozzarellabolletjes, fijngesneden stukjes komkommer en wat extra olijfolie. Ook verse kruiden als basilicum doen het goed als extraatje.

Smakelijk!