Return to site

RECEPT | Kipsateetjes met pindasaus

Omdat pindasaus geniaal is

· Aziatisch,Diner,Recept

Pindasaus, you love it or you hate it. Ik ben er gek op, zeker in combinatie met deze heerlijke gemarineerde kipsaté’s. Als het sauspotje nog niet leeg is, wordt dat ongegeneerd leeg gelepeld.

De ingrediënten in dit recept zijn goed voor een voorgerechtje voor 4 personen.

 

Nodig?

Voor de gemarineerde kip:

  • 2 kipfilets
  • 125 ml kokosmelk
  • 2 à 3 eetlepels Thaise rode curry
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels fijn gesnipperde koriander
  • een flinke snuif zout en wat zwarte peper

Voor de afwerking:

  • 16 satéstokjes, vooraf geweekt in water zodat ze niet verbranden
  • verse koriander
  • 1 limoen
  • 1 potje pindasaus
broken image

Aan de slag!

  • Snijd de kipfilets in lange reepjes.
  • Mix alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en doe er de in reepjes gesneden kip bij. Roer alles goed om, dek de kom af met folie en laat een drietal uur marineren in de koelkast.
  • Rijg de reepjes kipfilet op de houten prikkers, verhit een grillpan en laat de spiesjes garen, zo’n 2 à 3 minuten aan elke kant.
  • Leg de kipsaté’s op een bord en bestrooi ze met wat extra koriander, serveer met een paar schijfjes limoen en de pindasaus.

Smakelijk!

 

Tip

Barbecueseizoen? Ook dan zijn deze kipsatéetjes ideaal!