Return to site

RECEPT | Broccolispread

Een portie groen op je boterham

· veggie,Recept,lunch

Een boterham met broccoli. Toegegeven, het doet je misschien niet meteen watertanden, maar geloof me, het is overheerlijk! Een perfect veggie-alternatief om je dagelijks brood gezond te pimpen. Serveer met een gepocheerd eitje en feta. Granaatappelpitjes maken het kleurrijke feest compleet!

Dit recept is goed voor een flinke pot broccoli spread.

Nodig?

  • Een halve broccoli, in roosjes
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout
broken image

Aan de slag!

  • Kook de broccoliroosjes beetgaar in licht gezouten water. Reken zo’n 4 à 5 minuten.
  • Giet af en vang een beetje van het kookvocht op in een glas. Spoel de broccoliroosjes onder koud water en laat ze verder afkoelen.
  • Ondertussen rooster je de pijnboompitten in een pannetje en snijd je de parmezaanse kaas in blokjes.
  • Doe de broccoli, de kaas en de pijnboompitten in een blender, samen met een paar lepels van het kookvocht. Voeg er wat peper en zout en een beetje olijfolie aan toe. Mix alles tot je een mengsel krijgt dat niet te fijn is, er mag gerust nog een beetje textuur in zitten. Eventueel voeg je nog wat extra kookvocht of olijfolie toe, om de gewenste dikte te verkrijgen.
  • Proef en kruid eventueel nog wat bij.

Tip: De broccolispread smaakt heerlijk op een dikke bruine boterham. Voeg er wat feta en een gepocheerd eitje aan toe en bestrooi met granaatappelpitjes voor een kleurrijke finishing touch.

Smakelijk!