Return to site

RECEPT | Pad Thai met kip & scampi

De take-away klassieker, maar dan zelf gemaakt

· Aziatisch,Diner,Recept

Wat je zelf doet, doe je beter. Met wat hulp van Jeroen Meus maakte ik mijn eigen ultieme Pad Thai. Een beetje snij- en hakwerk vooraf en je hebt alle ingrediënten klaarstaan om deze overheerlijke klassieker in een wip op tafel te toveren.

De ingrediënten in dit recept zijn goed voor een boordevolle wok, meer dan genoeg voor 4 flinke eters.

Nodig?

- 1 rode ui

- 2 teentjes look

- een stukje gember, ongeveer ter grootte van een duim

- 1 rood chili-pepertje

- 1 rode paprika

- 1/2 broccoli

- 400 gr kipfilet

- 16 scampi

- 250 gr sojascheuten

- 200 gr glasnoedels

- 4 eetlepels tamarindepasta

- 3 eetlepels vissaus

- 4 eetlepels sojasaus

- 2 eieren

- 1/2 limoen

- 1 bussel lente-ui

- een handvol ongezouten pindanoten

- 1 bussel koriander

- een scheutje arachideolie

broken image

Aan de slag!

Begin met de 'mise en place', zodat alles fijngesneden klaarstaat. Zodra de wok op het vuur staat en warm is, moet het immers vooruit gaan.

- Snijd de rode ui in halve ringen en de gember, de rode chilipeper (met nog een deel van de zaadjes erin) en de look in julienne.

- Ook de paprika snijd je in fijne reepjes die je vervolgens halveert en van de broccoli maak je kleine roosjes.

- Snijd de kipfilets in reepjes. Pel de scampi en verwijder ook het darmkanaal.

- Snipper het groen van de lente-uitjes en zet dit apart voor het einde.

- Zet ondertussen ook een pot water op voor de noedels. Wanneer het water kookt, zet je het vuur uit en legt de noedels in het hete water. Laat ze zacht worden in 8 à 10 minuten (check de kooktijd op de verpakking).

Nu gaan we wokken.

- Zet de wok op een hoog vuur en laat even opwarmen. Giet er een flinke scheut olie in en roerbak hierin de kip tot het vocht verdwijnt en de reepjes lichtjes bruinen. Voeg dan ook de scampi toe.

- Doe nu de rode ui, gember, look en rode chilipeper erbij en roer alles even om. Voeg ook de broccoliroosjes en de paprikareepjes toe en laat de groenten al roerend even garen in de wok.

- Schep de noedels uit het hete water, voeg ze toe aan de wok en laat kort mee bakken. Voeg nog een klein scheutje water toe zodat de Pad Thai niet te droog wordt.

- Meng de tamarindepasta, de vissaus, de sojasaus en een beetje limoensap in een kommetje. Voeg de saus toe aan de wok, meng alles goed onder elkaar en laat kort verder garen op hoog vuur.

- Doe de sojascheuten erbij en roer om. Duw vervolgens alles naar één kant van je wok, breek de eieren in het vrijgekomen stukje, laat ze kort een beetje stollen en roer dan onder de rest van de bereiding.

- Haal de wok van het vuur en werk de Pad Thai af met de versnipperde lente-uitjes. Serveer met gecrushte pindanootjes en wat verse koriander. Wie van pikant houdt, kan zijn of haar portie nog wat op smaak brengen met chilisaus.

Smakelijk!