Return to site

RECEPT | Linzensalade met spinazie en champignons

Een perfect slaatje voor de herfst

· Recept,veggie,Salade

Een slaatje waarin ik mijn levensmotto toepas: alles is beter met feta. De combinatie van groene linzen, spinazie en champignons maakt het een perfecte lunch voor de herfst, al past het net zo goed bij een zomerse barbecue.

De ingrediënten in dit recept zijn goed voor twee personen.

Nodig?
Voor de salade:

  • 200 gram groene Le Puy-linzen
  • 200 gram feta
  • twee handenvol spinazie (gebruik best fijne, baby-spinazie blaadjes)
  • 250 gram Parijse champignons of bruine champignons
  • 1 teentje look
  • een handvol hazelnoten
  • een paar lente-uitjes
  • bladpeterselie, fijngehakt

Voor de dressing:

  • 1/2 dl honing
  • 4 cl appelazijn
  • 1 scheutje notenolie
  • 1⁄2 dl olijfolie
  • een beetje tijm
broken image

Aan de slag!

  • Kook de linzen gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Maak ondertussen de dressing. Mix honing, appelazijn, notenolie en olijfolie in een kom. Doe er de fijngehakte tijm bij en werk af met wat peper en zout.
  • Rooster ondertussen de hazelnoten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dit doe je in een oven van 175°C gedurende 8 à 10 minuten, halverwege roer je de noten even om.
  • Snijd de champignons in kwarten en bak ze aan in wat olijfolie, samen met een teentje look. Kruid met peper en zout.
  • Giet de linzen af, spoel ze even onder koud water en laat ze wat afkoelen.
  • Giet de dressing over de afgekoelde linzen, voeg de gewassen en uitgelekte spinazie en de gebakken champignons toe en mix alles goed. Breng op smaak met een beetje fijngehakte peterselie.
  • Verbrokkel de feta en werk de salade af met de kaas, strooi er de geroosterde hazelnoten over en versnipper de lente-uitjes.

Smakelijk!