Return to site

RECEPT | Groene groenten risotto met geitenkaas

De lente op je bord!

· veggie,Diner,Recept

Risotto maken wordt vaak bestempeld als moeilijk, maar het tegendeel is waar. Met een beetje geduld tover je deze overheerlijke smeuïge risotto op tafel, bomvol groene groenten en smaak!​

De ingrediënten in dit recept zijn goed voor 4 personen.

Nodig?

  • 250 gram risotto rijst (bijvoorbeeld Arborio)
  • 750 ml water en 2 bouillonblokjes voor de groentebouillon
  • olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes look
  • 150 gram tuinbonen (diepvries)
  • 100 gram erwtjes (diepvries)
  • 1 bosje groene asperges (+/-450 gram)
  • 1 flink handjevol verse jonge spinazieblaadjes
  • 1 rolletje geitenkaas (type Chavroux, 150 gram)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • een klontje boter
  • peper en zout
broken image

Aan de slag!

  • Breng 750 ml water aan de kook en voeg er twee blokjes groentebouillon aan toe.
  • Versnipper de sjalotjes en plet de look. Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in en fruit de sjalotjes en de look zonder ze te laten bruinen.
  • Na een paar minuutjes voeg je de rijst toe om die kort al roerend even te laten meebakken.
  • Voeg met een pollepel alvast 3/4 van de bouillon toe en roer alles even door.
  • Zet vervolgens het deksel op de pot en laat de rijst op een heel zacht vuurtje verder garen. Roer niet in de pot, maar controleer regelmatig of je nog een lepeltje bouillon moet toevoegen. De verhouding is 1/3 rijst en 2/3 bouillon.
  • Terwijl de rijst gaart, kan je de groenten bereiden. Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Was de asperges, snijd de houterige eindes eraf en snijd ze schuin in een viertal stukken.
  • Wanner het water kookt, voeg je eerst de asperges toe en na ongeveer één minuut ook de tuinbonen. Laat samen nog vier minuten koken en voeg helemaal op het einde de erwtjes toe. Giet af en stop het kookproces door de groenten onder koud water te laten schrikken.
  • Als de rijst alle bouillon heeft opgenomen en gaar is, zet je het vuur af. Voeg een klontje boter toe en laat dit eerst smelten. Roer de rijst om en voeg de geitenkaas (zonder korst), de parmezaanse kaas, de spinazieblaadjes en tenslotte de groene groenten toe. Roer alles voorzichtig onder elkaar met een houten lepel of spatel zodat je de rijst niet beschadigt.
  • Breng eventueel nog op smaak met wat zwarte peper en zout en schep de risotto op de borden. Gebruik een serveerring om er een klein kunstwerkje van te maken en strooi er ter afwerking nog wat parmezaan schilfers overheen.

Smakelijk!

 

Tip!

Met risotto kan je eindeloos variëren. Ook de combinatie pompoen, spinazie, champignons en geitenkaas is een voltreffer!

Aan de slag!

  • Breng 750 ml water aan de kook en voeg er twee blokjes groentebouillon aan toe.
  • Versnipper de sjalotjes en plet de look. Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in en fruit de sjalotjes en de look zonder ze te laten bruinen.
  • Na een paar minuutjes voeg je de rijst toe om die kort al roerend even te laten meebakken.
  • Voeg met een pollepel alvast 3/4 van de bouillon toe en roer alles even door.
  • Zet vervolgens het deksel op de pot en laat de rijst op een heel zacht vuurtje verder garen. Roer niet in de pot, maar controleer regelmatig of je nog een lepeltje bouillon moet toevoegen. De verhouding is 1/3 rijst en 2/3 bouillon.
  • Terwijl de rijst gaart, kan je de groenten bereiden. Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Was de asperges, snijd de houterige eindes eraf en snijd ze schuin in een viertal stukken.
  • Wanner het water kookt, voeg je eerst de asperges toe en na ongeveer één minuut ook de tuinbonen. Laat samen nog vier minuten koken en voeg helemaal op het einde de erwtjes toe. Giet af en stop het kookproces door de groenten onder koud water te laten schrikken.
  • Als de rijst alle bouillon heeft opgenomen en gaar is, zet je het vuur af. Voeg een klontje boter toe en laat dit eerst smelten. Roer de rijst om en voeg de geitenkaas (zonder korst), de parmezaanse kaas, de spinazieblaadjes en tenslotte de groene groenten toe. Roer alles voorzichtig onder elkaar met een houten lepel of spatel zodat je de rijst niet beschadigt.
  • Breng eventueel nog op smaak met wat zwarte peper en zout en schep de risotto op de borden. Gebruik een serveerring om er een klein kunstwerkje van te maken en strooi er ter afwerking nog wat parmezaan schilfers overheen.

Smakelijk!