Return to site

RECEPT | Cake met blauwe bessen

Lekker snel gebakken!

· Sweets for my sweets,dessert,Recept

Soms moet het gewoon vooruit gaan in de keuken. Wie nog snel iets wil bakken voor het bezoek dat over een klein uurtje al aan de deur staat, zit goed met dit recept. Deze cake is snel, lekker en licht.

De ingrediënten in dit recept zijn goed voor een cake voor zes à acht personen

Nodig?

  • 3 eieren
  • 300 gram Griekse yoghurt (ik neem volle, maar met magere werkt het net zo goed)
  • 100 gram kokosolie, gesmolten
  • 175 gram bloem
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 bakje blauwe bessen
broken image

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een springvorm met diameter van 20 cm in en bepoeder met bloem zodat je de cake straks makkelijk uit de vorm krijgt.
  • Neem een grote kom en breek daarin de eieren. Klop ze gedurende 30 seconden los met een mixer op zachte stand of train je armspieren met een klopper.
  • Voeg de kokosolie, suiker en yoghurt toe en klop opnieuw gedurende ongeveer 1 minuut totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en klop opnieuw gedurende 1 minuut.
  • Voeg de blauwe bessen toe en roer ze door het deeg.
  • Giet het deeg in de ingevette springvorm en plaats in de oven gedurende 35 à 40 minuten.
  • Hou de cake in de gaten, wanneer hij te donker kleurt, dek je hem af met wat aluminiumfolie en laat je hem zo verder bakken.
  • Haal de cake uit de oven en prik met een tandenstoker in het middel van de cake. Als die er schoon weer uitkomt, is de cake klaar.
  • Laat afkoelen en bestrooi eventueel met wat bloemsuiker voor het serveren.
Smakelijk!